Hetty Helsmoortel

met: Missie 2020 (try-out)

Opgelet! Dit optreden wordt verschoven naar zaterdag 16.10.21.

Een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2020.

Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2020? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag?

Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in uw theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar. 

Naast sidekick van Lieven Scheire in de maandelijkse Nederlandstalige podcast Nerdland, is Hetty ook moculair bioloog, organisator van het Belgische openlucht wetenschapsfestival ‘Sound of Science’, doctor in de gezondheidswetenschappen én wetenschapswatcher. Ze verschaft regelmatig behapbare tekst en uitleg op radio en televisie (o.a. voor VRT NWS). Naast haar wekelijkse lezingen, publiceert ze regelmatig columns in EOS, De Standaard en De Morgen. In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste non-fictie boek bij Borgerhoff & Lamberigts. In haar glasheldere en meeslepende stijl schrijft ze over CRISPR, de meest spraakmakende ontdekking van de 21ste eeuw.

Wat te doen met uw ticket van 21.11.20?
Dit ticket blijft geldig voor het nieuwe optreden. Bewaar het dus goed.

uitgesteld

Coming soon